Gyulai vár

A Várkonyi Apartman remek kiinduló pont a város gyalogos felfedezéséhez. A Gyulai Vártól, az Almásy-Kastély és Látogatóközponttól, valamint a Várfürdő nyári főbejáratától 550 méterre, a Szent Miklós Park és szoborsétánytól (ahonnan a városnéző kisvonat is indul), valamint a Várfürdő téli főbejáratától mindösszesen 100 méterre található.

A Százéves Cukrászda és a Világóra 450 méterre, a Kézműves Cukrászda – Cadeau Bonbon Manufaktúra 250 méterre, a Táj, -víz és fürdőtörténeti kiállótóház 200 méterre érhető el.

Gyulai Várfürdő

Erkel Ferenc szülőháza egy hosszabb sétaprogram, mely sok látnivalót tartogat, megtekinthetik egyúttal többek között a Ladics-házat is, ahol megelevenedik egy gyulai polgári család öt generáción át megőrzött többszáz éves története.

A helyi Tourinform Iroda 40 méterre, szinte átellenben helyezkedik el apartmanunkkal, ahol további érdekes turisztikai célpontokat, illetve túra útvonalat is felfedezhetnek vendégeink. Ha aktív résztvevői szeretnének lenni a kalandnak, ugyanitt szabadulószobával és több városfelfedező játékkal is várják Önöket.

Almásy Kastéy Gyula

Szintén alig 40 méter távolság csupán a Gyulai Várszínház kamaraterme (az aktuális programnaptárt érdemes érkezés előtt áttekinteni!). Emellett az itt tartózkodás során a pár lépésnyire található Pálinkaházat is érdemes felkeresni, ahol a helyi pálinka, lekvár- és egyéb különlegességeket kínálnak.

Emellett számos szabadidős programot is jószívvel ajánlunk vendégeinknek: a Tourinform irodánál bérelhető kerékpárokkal felfedezhetik a környék látványos erdei, vízparti, vagy hagyományos alföldi túraútvonalait, evezhetnek vagy motorcsónakozhatnak a Körösökön.

Városunkban a legtöbb szabadidősport-helyszín megtalálható a városi sporttelepen (tennisz, futball, tequball, salakos futópálya stb.) illetve a Várfürdőben, emellett több lovastanya található a környéken. Gyulától pár kilométerre előzetes egyeztetést követően extrémsport pálya is elérhető. Amennyiben pedig esetleg épp a bowling szerelmesei, a Bowling Factory nagy szeretettel várja Önöket.

Várja Önt egész évben Gyula, ahol minden korosztály számára élmény az üdülés.